Om inte kvinnor själva slutar se sig själva som objekt kommer inte männen göra det heller.

Det är så otroligt tragiskt att unga kända tjejer går med på att göra en sådan video som denna. Sådana tjejer som ska våga sig kallas förebilder för andra går med på att vara med i en musik video där de endas ses som objekt.
Det skapar också en omöjlig bild för alla andra vanliga tjejer att leva upp till och sätter en otrolig press, inte undra på att så många tjejer får ätstörningar när deras förebilder ställer upp på att vara med på en video för att vara en perfekt tjej. Eller när deras favorit artist tycker att de är så där den perfekta tjejen ska se ut i deras ögon. 

 Jag skulle aldrig ställa upp på att vara med på en video som denna, jag tycker att om man ställer upp på något sånt här att man spottar på sig själv som kvinna. För vem gör man en sån här video för? Inte för att nöja sig själv i alla fall. Det är exakt samma sak med alla brudar på facebook som lägger upp bilder när dem står i bikini eller underkläder, det är enbart tillför att dem ska få komplimanger och likes på sina bilder av alla killar. Killarna ska vilja ha dem och tjejerna ska vilja va dem, brukar de ju sägas. 

Om man nu, som Paulina Danielsson ställer upp på att göra denna video och som innan suttit och snackat om att slöjor, burka mm är kvinnor förtryckande och att de inte är deras egen vilja. Så vill jag bara berätta för henne/dig att detta är exakt samma sak, de ska vara ett nöje för alla män att titta på när alla snygga, smala, perfekta tjejer skakar sina rumpor och låta dem uttnytja. För vi ser ju inte direkt flera halv nakna män endast i klädd ett par små shorts dansa runt i videon medans två tjejer står fullt påkläd och sjunger: Shake that as on my side! 

Varför tror ni att tex Lady Gaga visar sig i string trosor i sina videos? Inte fan är det för att man enbart ska tycka musiken är bra utan också börja lyssna på den ännu mer eller kolla på videon ännu mera bara för att få se henne naken. Sen skulle de inte bli samma uppmärkasamhet om hon var fullt påklädd. Hon gör det nog enbart av ren osäkerhet, hon vet att hon inte är tillräckligt bra på att enbart sjunga med kläderna på och därför måste hon också skapa en sex-ikon så hon kan få flera fans av de manliga könet.

Allt säger sig själv, vill vi få ett jämlikare samälle måste vi också sluta göra oss själva till objekt.  

Kommentarer
Postat av: Julia Eriksson

Hej! Håller med dig till hundra procent... Det är sjukt att tjejer vill visa sig i sådana sammanhang. Okej, visst dom är heta men sen då? Om familjerna ser detta blir det liksom pinsamt...

Svar: Härligt med en tjej med hjärna! Håller helt med dig, stackars familjerna, fan vad dem måste skämmas!
Hilda

2012-06-25 @ 14:02:54
URL: http://stonecottage.tumblr.com/Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress:

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0