Vi lever i ett väldigt ytligt samhälle.

Sitter och tittar på en dokumentär som just nu går på tv4. Den heter "En förlorad skönhet". För er som inte sett den så handlar det om en Karie som levde på hennes utseende. Hon var modell, program ledare och väldigt vacker. En dag förändrardes hela hennes liv.
 
Året var 2008 och Katie hade fått kontakt med en man via facebook, Daniel Lynch. Dom började träffas och efter endast 2 dater förklarade Daniel sin kärlek för henne. Daniel bjöd med henne till ett hotell där hon misshandlades och blev utsatt för grov våldtäkt under 8 timmar eftersom hon nekat honom sex. Han hotade henne att döda henne och Katie var inte längre säker på om hon skulle lyckas komma ut överlevande. Men tillslut lyckades hon övertala honom att det fortfarande kommer vara dom två och han släppte henne fri.

Hon bröt kontakten och försökte att undvika honom. Men vågade trotts det, inte anmälla eftersom han hotat att döda henne om de kom ut. Men han fortsatte att höra av sig, ringa henne och ville träffas. Han hade skrivit ett ton medelanden till henne på facebook och han försökte desperat få Katie att träffa honom. En dag ringde han henne och bad henne att gå till ett internet cafe för att läsa hans meddelande. Vilket Katie gick med på.
 
Dom pratade en stund i telefon och helt plötsligt frågade vad hon hade på sig. Samtidigt ser hon en man komma närmare och närmare med en kopp i handen. Hon reagerar på att han bär den långt framför sig och tror därför att det är en tiggare, hon förbereder sig för att ta upp en peng medans hon samtidigt pratar med Daniel i telefon, när han plötsligt kastar innehållet i muggen i hennes ansikte. Hon får panik, hon känner hur hennes ansikte och hennes händer snabbt fräter bort och springer in på ett cafe desperat efter hjälp.
 
Katies historia är självkarlt tragisk. Hennes läkningsprocess och allt hon fått gå igenom efter händelsen. Det är också väldigt tragiskt att få sitt ansikte helt förstört men just namnet på dokumentären stör mig. En förlorad skönhet, hon har förlorat så mycket mer. Mod, tillit till andra människor, självförtroende, en hel nattsömn och hopp om framtiden. Namnet är ytligt enligt mig. För dokumentären handlar om så mycket mer än bara hennes utseende.

KommentarerNamn:
Spara uppgifter?

E-postadress:

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0