Mina tankar om saker och pengar, barnen i Afrika.

Tänk på hur bra du har det just nu för en minut. Sen tänker du på barnen i Afrika som svälter, inge vatten, ingen medicin. Dom har inte mat på bordet som vi! Dom får inte några presenter. Tänk på oss vi här i Sverige, vi vill bara ha och ha mera kanske borde vi bara stanna upp med att vilja ha och klaga. Vi kan sitta hemma och mysa med god mat, rent vatten, tv, värme och massa annat. Det dom har skulle aldrig vi kunna ens leva på, för dom har inget!
Vi klagar på skola och hur jobbigt det är dom har ingen skola att gå till dom arbetar!

Tänk tröjan du vill ha eller väskan för 4000:-. Tänk hur vad dom pengarna skulle kunna gå till! Kanske skulle du kunna mätta 4 familjer som svälter i något land. Eller ge barnen ett bidrag till att få en skola att gå till eller vaccin mot malaria. Hur mycket vi vill ha som vi redan har som dom aldrig skulle kunna få. Dom kanske har en liten nalle dom måste ha hela sin uppväxt. Det är dom så himmla glada för att har! Dom kan inte välja bland sina saker i högar, dom kanske har en eller två leksaker. Vi har ett fadderbarn som vi skänker pengar till och ibland små saker. För att han ska klara sig ha mat på bordet, rent vatten osv.

Det jag vill säga är att pengar och saker är inte allt. Var nöjd med det du har , tänk på andra också som svälter och vad du skulle kunna göra för att hjälpa dom med alla pengarna vi lägger på skit. 

Alla barn ska få en chans att leva och ha det bra, ha mat och rent vatten, och ha till gång till utbildning.


Kommentarer
Postat av: Marissa Swary

thats true girl. livet är orättviss ibland

2010-07-14 @ 00:45:02
URL: http://babyshakur.blogg,se
Postat av: Hilda

Sjukt bra skrivet! Så himla sant!! Jag och min familj har också ett fadderbarn vi ger pengar till.

Hans pappa är död och han lever med sin STORA familj i ett litet hus...men han går i skola nu :) Han fick tillräckligt med pengar så att han kunde betala den :)

Önskar att världen var rättvis...

2010-07-14 @ 10:48:22
Postat av: ida

Allt är inte rättvist. Men man kan heller inte fundera på det hela tiden. Man ska få leva.

2010-07-14 @ 22:33:58
URL: http://idawdt.blogg.se/



Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress:

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0